بررسی تخصصی سامسونگ A36 - (بخش دوم)

Kalaye Digital Kalaye Digital Kalaye Digital · 1404/2/18 10:40 · خواندن 6 دقیقه

گلکسی A36 با طراحی به‌روز، نرم‌افزار روان، پشتیبانی بلندمدت و تراشه‌ی جدید آمده تا بازار میان‌رده‌ها را به‌سلطه درآورد؛ اما رقبای قدری در کمین دارد.

کُره‌ای‌ها اطلاعاتی درمورد ماژول فضای ذخیره‌سازی به‌کاررفته در A36 ارائه‌ نمی‌دهند؛ اما باتوجه به اینکه در بنچمارک‌ها تفاوت قابل‌توجهی با نسل گذشته نمی‌بینیم، حدس می‌زنیم که فضای ذخیره‌سازی گوشی از نوع UFS 2.2 باشد که برای میان‌رده‌ای با این برچسب قیمتی، ناامیدمان می‌کند. ما نسخه‌ی ۶ | ۱۲۸ گیگابایت گوشی را برای بررسی در اختیار داشتیم؛ امکان خرید همین نسخه با رم ۸ گیگابایت و مدل ۲۵۶ گیگابایت با رم‌های ۶، ۸ و ۱۲ گیگابایت نیز فراهم است؛ اما در بازار ایران عمدتا مدل‌های ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ گیگابایتی را خواهید یافت.

میان‌رده‌ی سامسونگ از نظر ظرفیت باتری تغییر خاصی را تجربه نمی‌کند و ‌همچون گلکسی A56 همان باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی را در دل دارد. در آزمون شبیه‌سازی کاربری روزمره‌، گلکسی A36 توانست با ثبت مدت‌زمان ۱۴ ساعت و ۴۳ دقیقه، حدود دو ساعت شارژدهی بهتری نسبت‌به نسل قبل از خود نشان دهد. شارژدهی گوشی هنگام پخش ویدیو نیز به ۳۳ ساعت رسید که با نسل گذشته برابری می‌کند. توجه داشته باشید که در شرایطی به این عدد دست یافتیم که تمام اتصالات را خاموش و روشنایی صفحه را روی ۲۰۰ نیت تنظیم کرده‌ بودیم.

عمر باتری گلکسی A36 دربرابر رقبا
محصول/بنچمارکنمایشگرباتریپخش ویدیوکاربری روزمره
ابعاد، وضوح و نرخ نوسازیمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعت
گلکسی A36

۶٫۷ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۳۳:۰۰

۱۴:۴۳

گلکسی A35

۶٫۶ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۳۳:۰۰

۱۲:۰۷

ردمی نوت ۱۴ پرو (5G)

۶٫۶۷ اینچ

۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل

۵۱۱۰

۲۰:۴۸

۱۲:۴۹

پوکو X7 پرو

۶٫۶۷ اینچ

۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل

۶۰۰۰

۲۶:۴۰

۱۴:۴۶

گلکسی A55

۶٫۶ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۲۹:۴۴

۱۳:۴۸

ناتینگ فون 2a

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

--

۱۵:۱۸

گلکسی A56

۶٫۷ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۲۶:۰۰

۱۴:۲۴

 

بزرگ‌ترین تغییر گلکسی A36 در بخش باتری به پشتیبانی از شارژ سیمی ۴۵ واتی مربوط می‌شود که درنوع خود پیشرفت بزرگی به‌حساب می‌آید و نشان می‌دهد که سامسونگ بالاخره استاندارد شارژ ۲۵ وات را در میان‌رده‌های خود کنار گذاشته است. میان‌رده‌ی سامسونگ طبق روال چندسال اخیر سامسونگ بدون آداپتور در جعبه ارائه می‌شود و باید آن را به‌صورت جداگانه تهیه کنید.

 

نرم‌افزار به‌روز و روان با پشتیبانی بلندمدت

نرم‌افزار گلکسی A36 کاملاً به‌روز است و همچون برادر بزرگ‌ترش گلکسی A56 به‌طور پیش‌فرض، One UI 7 مبتنی‌بر اندروید ۱۵ را اجرا می‌کند. تجربه‌ی کار با این نسخه از رابط‌ کاربری سامسونگ را به‌شخصه بسیار لذت‌بخش می‌دانم. پنل تنظیمات سریع بازطراحی‌شده، آیکون‌های جدید و انیمیشن‌های روان، همگی باعث تجربه‌ی دلنشینی می‌شوند. بااین‌حال، همه‌چیز در رابط‌ کاربری خلاصه نمی‌شود و سخت‌افزار نیز نقش عمده‌ای در تجربه‌ی روان رابط‌کاربری دارد.

تجربه‌ی کار با گلکسی A36 در استفاده‌ی روزمره تفاوت چشم‌گیری با گذشته ندارد و همچنان عملکردی روان و قابل‌قبول ارائه می‌دهد؛ البته تأکید بر «قابل‌قبول» بدان معنا است که شاید گاهی با کُندی‌های جزئی یا لگ‌های لحظه‌ای مواجه شوید. حالا کره‌ای‌ها ایده‌ی جذاب آپدیت طولانی‌مدت را که به‌جز گوشی‌های پرچمدار نخستین‌بار در A16 شاهدش بودیم، روی میان‌رده‌‌های دیگرشان نیز اجرایی کرده‌اند؛ گلکسی A36 تا ۶ سال در زمینه‌ی سیستم‌عامل و نرم‌افزار پشتیبانی خواهد شد.

گلکسی A36 با شعار «Awesome Intelligence» عرضه شد تا ورود هوش مصنوعی را برای نخستین‌بار به گوشی‌های سری A برجسته‌تر کند. Circle to Search به‌نوعی سردسته‌ی قابلیت‌های هوش مصنوعی A36 است؛ ابزاری که با لمس و کشیدن دایره روی هرچیزی روی تصویر یا متن خاصی فعال می‌شود و اطلاعات شی یا متن موردنظر را به‌طور خودکار در گوگل جستجو می‌کند. Object Eraser برای حذف اشیا ناخواسته از تصاویر و پیشنهاد فیلترهای متناسب با سوژه، از دیگر قابلیت‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی در گلکسی A36 هستند.

 

دوربین تکراری و کسل‌کننده

دوربین‌ها هیچ‌وقت نقطه‌ی قوت اصلی میان‌رده‌ها نبوده‌اند؛ اما بهبودهای هرچند جزئی نسبت به نسل قبل کمترین توقعی است که می‌توان از سازنده‌ها داشت؛ چیزی که بتوان آن را نشانه‌ای از پیشرفت در نظر گرفت. گلکسی A36 از مجموعه‌ی دوربین واید، اولتراواید و ماکرو با مشخصات کاملاً مشابه با نسل قبل استفاده می‌کند.

مشخصات دوربین گلکسی A36

دوربینحسگرلنز

قابلیت‌ها

دوربین واید (اصلی)

حسگر ۵۰ مگاپیکسل 

ابعاد 1/1.96 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۶ میکرومتر

فوکوس خودکار تشخیص فاز

دیافراگم f/1.8

لرزش‌گیر اپتیکال

فیلم‌برداری 4K@30fps

1080p@30/60fps

دوربین اولتراواید

حسگر ۸ مگاپیکسل

ابعاد 1/4.0 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتر

دیافراگم f/2.2

میدان دید ۱۲۳ درجه

دوربین ماکروحسگر ۵ مگاپیکسلدیافراگم f/2.4
دوربین سلفی

۱۲ مگاپیکسل

پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتر

دیافراگم f/2.2

فیلم‌برداری 4K@30fps

1080p@30fps

 

جایگزینی دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی به‌جای دوربین ۱۳ مگاپیکسلی نسل قبل تنها تغییری است که در مشخصات سخت‌افزاری دوربین‌های A36 می‌بینیم؛ بنابراین اگر A36 پیشرفتی در بخش عکاسی نسبت به نسل قبل تجربه کرده باشد، آن را مدیون الگوریتم پردازش تصویر، تراشه و ISP خواهد بود.

 

دوربین اصلی گلکسی A36

 

دوربین واید گلکسی A36 از نظر ثبت جزئیات دقیق و گستره‌ی دینامیکی (HDR) در جایگاه گوشی میان‌رده عملکرد معقولی دارد؛ بااین‌حال، انتظار می‌رفت که دوربین در زمینه‌ی HDR عملکرد بهتری از خود ارائه دهد. تمایل محسوس دوربین به سمت رنگ‌های گرم نیز باعث می‌شود تصاویر نهایی ظاهری زنده، پرانرژی و شاید بتوان گفت دلنشین پیدا کنند.

دوربین اولتراواید گلکسی A36

برخلاف دوربین واید، تصاویر ثبت‌شده با دوربین اولتراواید گلکسی A36 اغلب فاقد شفافیت و وضوح کافی هستند. وفاداری به رنگ‌های طبیعی نیز جزو نقاط قوت دوربین اولتراواید نیست و رنگ‌ها در تصاویر ثبت‌شده، با آنچه چشم ما در واقعیت می‌بیند، تفاوت محسوسی دارند.

کپی لینک

عکاسی در شب با گلکسی A36

دوربین اولتراواید گلکسی A36 در شرایط نوری ضعیف عملکرد چشم‌گیری ندارد. در مقابل، دوربین اصلی عملکرد نسبتاً باثبات‌تری از خود نشان می‌دهد و تصاویر خروجی آن در شب کیفیت قابل‌قبول‌تری دارند.

کپی لینک

دوربین ماکرو گلکسی A36

مطابق انتظار، دوربین ماکرو عملکرد ناامیدکننده‌ای دارد و همچنان معتقدیم گنجاندن چنین حسگر ناکارآمدی کاملاً غیرضروری است؛ بااین‌حال، درمقایسه‌با گوشی‌های اقتصادی سامسونگ، می‌توان عملکرد آن را مطلوب‌تر ارزیابی کرد.

کپی لینک

دوربین سلفی گلکسی A36

دوربین سلفی گلکسی A36 نیز، در نمایش رنگ‌ها به‌صورت دقیق، ضعف دارد؛ به‌طوری‌که تمایل زیاد رنگ‌ها به طیف سرد، باعث می‌شود چهره‌ی افراد اغلب رنگ‌باخته به نظر برسد؛ بااین‌حال، در به تصویر کشیدن جزئیات چهره عملکرد قابل‌قبولی دارد و از این نظر نمی‌توان ایراد زیادی به آن گرفت.

 

جمع‌بندی و مقایسه گلکسی A36 با رقبا

نسخه‌ی پایه‌ی گلکسی A36 با برچسب قیمتی حدود ۲۷ میلیون تومان، خواه یا ناخواه در رقابت مستقیم با گوشی‌هایی مانند پوکو X7 پرو قرار می‌گیرد؛ مدلی که در زمینه‌ی عملکرد پردازشی و گیمینگ، برتری آشکار و فاحشی نسبت به میان‌رده‌ی سامسونگ دارد و برای کاربرانی با اولویت عملکرد سخت‌افزاری، انتخاب به‌مراتب هوشمندانه‌تری به‌حساب می‌آید.

از آن‌جایی که A36 فاقد درگاه کارت حافظه است، احتمالاً برخی به نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی آن روی بیاورند؛ اما این انتخاب عملاً شما را به بازه‌ی قیمتی گلکسی A56 می‌برد، مدلی که نسبت به A36 گزینه‌ی بهتری محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که حتی گلکسی A55 با وجود گذشت یک‌سال از عرضه، همچنان ارزش خرید بالاتری ارائه می‌دهد.

شما ارزش خرید A36 را چطور ارزیابی می‌کنید؟