چطور با فلش ویندوز نصب کنیم؟

Kalaye Digital Kalaye Digital Kalaye Digital · 1403/11/20 11:03 · خواندن 3 دقیقه

بوتیبل‌کردن فلش به‌معنی امکان اجرای فایل‌های سیستمی و اجرای مستقیم دستورالعمل‌های خاص از حافظه‌ی فلش است. درادامه، قصد داریم این فرایند را برای نصب سریع و راحت ویندوز آموزش دهیم.

امروزه، حافظه‌های فلش محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و جایگزین روش‌های دیگر ذخیره‌سازی اطلاعات همچون استفاده از لوح‌های فشرده و دیسک‌ها شده‌اند. بسیاری از کاربران از حافظه‌های فلش برای ذخیره‌سازی تصاویر، انتقال فایل‌ها، پخش فیلم و موسیقی در دستگاه‌های دیگر و نگه‌داری فایل‌های پشتیبان استفاده می‌کنند. این کاربردها خرید فلش‌ مموری باکیفیت را به امروی ضروری در دنیای دیجتیال امروزی تبدیل کرده‌اند.

باوجوداین، حافظه‌های فلش کاربردهای بیشتری دارند که بی‌شک مهم‌ترینشان بوتیبل‌کردن و نصب سیستم‌عامل از‌طریق آن‌ها است. در مقاله‌ی حاضر، قصد داریم مزایا و کاربردهای بوتیبل‌کردن فلش مموری را به‌همراه روش انجام آن بررسی کنیم.

 

بوتیبل‌کردن فلش چه مزایایی دارد؟

بوتیبل‌کردن فلش به‌معنی امکان اجرای فایل‌های سیستمی و اجرای مستقیم دستورالعمل‌های خاص از حافظه‌ی فلش است که به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به سیستم‌عاملی جانبی برنامه‌های مدنظرتان را اجرا و پیاده‌سازی کنید. در‌ادامه، کاربردهای مهم فلش‌های بوت‌شدنی یا بوتیبل را معرفی می‌کنیم.

 

۱. نصب سیستم‌عامل

یکی از کاربردهای اصلی فلش‌های بوتیبل نصب سیستم‌عامل‌هایی مثل ویندوز و لینوکس روی کامپیوتر یا لپ‌تاپ است. این عمل که در سال‌های نه‌چندان دور از‌طریق CD و DVD انجام می‌شد، حالا رواج و محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. اگر دستگاه جدیدی خریده‌اید یا سیستم‌عامل دستگاه فعلی‌تان با مشکل مواجه شده است، استفاده از فلش بوتیبل برای نصب سیستم‌عامل بهترین گزینه است.

 

 

۲. تعمیر و عیب‌یابی و نجات فایل‌های دستگاه

اگر کامپیوتر یا لپ‌تاپ شما دچار مشکل شود، می‌توانید با استفاده از فلش بوتیبل مجهز به ابزارهای عیب‌یابی و تعمیر مشکل آن را برطرف کنید یا حداقل فایل‌های مهم ذخیره‌شده روی دستگاه را نجات دهید و از حذف‌شدن دائمی‌شان جلوگیری کنید. با ساخت فلش بوتیبل و استفاده از ابزارهایی مثل Hiren's Boot CD یا Ultimate Boot CD، می‌توان بسیاری از دستگاه‌های معیوب را تعمیر وعیب‌یابی کرد.

 

۳. آزمایش دستگاه یا استفاده از دستگاه دیگران

اگر قصد داشته باشید کامپیوتر جدیدی را آزمایش یا برای کاری فوری از کامپیوتر شخص دیگری استفاده کنید، بدون نیاز به نصب سیستم‌عامل جدید یا ورود به حریم شخصی دیگران از فلش بوتیبل می‌توانید استفاده کنید و فایل‌های موردنیازتان را انتقال دهید.

 

مراحل بوتیبل‌کردن فلش

 

ساخت فلش بوتیبل با نرم‌افزار Rufus

یکی از روش‌های ساده‌‌ی ساختن فلش بوتیبل استفاده از نرم‌افزار Rufus است که تنها با چند کلیک حافظه‌ی فلش را بوتیبل می‌کند. برای ساختن فلش بوتیبل با Rufus، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا جدیدترین نسخه‌ی نرم‌افزار Rufus را دانلود و نصب کنید.
  • فایل مدنظر خود برای ساخت فلش بوتیبل را دانلود کنید. این فایل می‌تواند شامل فایل نصبی ویندوز، لینکوس، ابزارهای تعمیر و بازیابی یا سایر سیستم‌عامل‌ها باشد.
  • در‌صورتی‌که فایل با فرمت‌های فشرده مثل zip یا rar است، آن را در محل مناسبی از حالت فشرده خارج کنید تا فایل iso به‌دست آید.
  • نرم‌افزار Rufus را باز کنید.
  • حافظه‌ی فلش را به سیستم متصل کنید.
  • در کادر Driver Properies، کارهای زیر را به‌ترتیب انجام دهید:
  • Device: حافظه‌ی فلش را انتخاب کنید.
  • Boot Selection: گزینه‌ی Disk or ISO image را انتخاب کنید.
  • Select: فایل iso را پیدا و با انتخاب آن، روی open کلیک کنید.
  • در کادر Format Options، تنظیمات زیر را بررسی کنید:
  • اگر حجم فایل iso از ۴ گیگابایت بیشتر است، گزینه‌ی File system را به NTFS تغییر دهید.
  • درنهایت در پایین پنجره، روی START کلیک کنید.

 

باتوجه‌‌‌به نوع فایل iso، ممکن است تنظیمات جانبی دیگری به‌نمایش درآید.

 

  • در‌صورت تمایل‌نداشتن به استفاده از آن‌ها، کافی است تیک کناری‌شان را بردارید و روی OK کلیک کنید.

در آخرین مرحله، نرم‌افزار هشدار حذف تمامی اطلاعات موجود روی حافظه‌ی فلش را نشان می‌دهد.

  • اگر موافق‌اید، روی OK کلیک کنید.
  • پس از دقایقی فلش بوتیبل ایجاد می‌شود. با کلیک روی CLOSE، نرم‌افزار را ببندید.

اکنون فلش بوتیبل شما آماده است.