محبوب ترین سیستم عامل های دنیا

Kalaye Digital Kalaye Digital Kalaye Digital · 1403/12/7 11:34 · خواندن 5 دقیقه

سیستم عامل های operating system مختلفی برای کامپیوتر و تلفن همراه وجود دارد که هر کدام از آنها قابلیت های ویژه‌ای را به کاربر خود ارائه می‌دهند. از جمله سیستم عاملهای کامپیوتر میتوان به ویندوز، مک، کروم، لینوکس و اندروید اشاره کرد. آنها از محبوبترین و پرکاربردترین ها محسوب می‌شوند. نحوه کار و فعالیت با هر کدام از آنها متفاوت بوده و هر یک خدمات خاصی دارند. باتوجه به نحوه کار و فعالیتتان با کامپیوتر، باید operating system مناسبی را انتخاب کنید. در ادامه به بررسی موارد مذکور می‌پردازیم.

سیستم عامل ویندوز

به جرات میتوان گفت، سیستم هامل ویندوز محبوبترین و پرکاربردترین operating system دنیا محسوب می‌شود. درحال حاضر بیشتر کامپیوترها و لپ تاپ های دنیا از ویندوز تبعیت می‌کنند. چراکه بیشترین سازگاری با انواع نرم افزارها و سخت افزارهای موجود دارد. ویندوز قابل نصب بر روی کامپیوترهای ساده و ارزان خانگی تا کامپیوترهای پیشرفته و گران قیمت است.

بسیاری از اشرکت های تولید انواع نرم افزار، برنامه های خود را اختصاصا برای این operating system طراحی و تولید می‌کنند. این نرم افزارها می‌توانند از نرم افزارهای ساده خانگی تا نرم افزارهای حرفه‌ای تجاری را در بر گیرند. این موضوع علاوه بر آنکه یک مزیت برای ویندوز محسوب می‌شود، یکی از بزرگترین معایب آن نیز است. چراکه بیشتر نرم افزارهای مخرب و زاید برای ویندوز طراحی شده‌اند. در نتیجه میتوان گفت ویندوز نسبت به سایر سیستم عامل ها در برابر بدافزارها و ویروس ها بسیار آسیب پذیرتر است.

البته برای این منظور، آنتی ویروس های گوناگونی طراحی شده است که این مشکل را برطرف میکنند. اگر با کارکردن با ویندوز احساس راحتی میکنید و با آن مشکلی ندارید بهتر است از نرم افزار و آنتی ویروس استفاده نمایید.

مک mac

از دیگر سیستم عامل های محبوب در در دنیا، مک می‌باشد. این operating system توسط شرکت اپل برای کامپیوتر و لپ تاپ های خود طراحی و تولید کرده است. همۀ ما میدانیم که کمپانی اپل، سخت افزارهای قوی و خارق العاده ای را به بازار عرضه می‌کند. مک قادر به اجرای نرم افزارهای ویندوزی است و برای یک دسکتاپ معمولی بسیار مناسب است. اگیر میخواهید بین 400 تا 2000 دلار برای کامپیوتر خود هزینه کنید، حتما به مک را مد نظر قرار دهید. سخت افزارهای نوت بوک های اپل، شما را غافلگیر خواهد کرد.

مک، علاوه بر اجرای نرم افزارهای ویندوزی، تنوع بسیار زیادی در نرم افزارهای مخصوص به خود دارد. البته تعداد این نرم افزارها قابل مقایسه با نرم افزارهای ویندوزی نیست. همچنین وقتی بحث به بازی های گرافیکی سنگین می‌رسد، مک چندان در این مورد کارآمد نیست.

سیستم عامل کروم

از جمله جدیدترین سیستم عامل ها که روز به روز توجه بیشتری نسبت به آن می‌شود، کروم است. این operating system نسبت به سایرین، سیستم ساده‌ای را اجرا کرده و بیشتر در مرورگرها کاربرد دارد. درواقع به شکل یک مرورگر وب chrome جهت مرور در وب ایجاد شده است و خود مرورگر کروم فارغ از این که در چه سیستم عاملی کار شده باشد از آن بهره میگیرد.

در این operating system تنها به کروم و نرم افزارهای آن دسترسی خواهید دشات. این موضوع میتواند نوعی حسن و هم عیب محسوب شود. حسن آن سهولت استفاده از آن و عیب آن کمبود نرم افزار های وابسته به کروم بوک ها است. البته شرکت گوگل در حال تکمیل آن است که در سال های آتی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. همچنین کروم بوک از نرم افزارهای ویندوزی حمایت نکرده اما در عوض نرم افزارهای زاید و مخرب ندارد.

اگر هدف شما تنها گشت و گذار در اینترنت با یک کامپیوتر ساده و در عین حال دسکتاپ قدرتمند و قیمت پایین است، chromebook میتواند گزینه مناسبی باشد.

لینوکس Linux

سیستم عامل لینوکس یکی از مطرح ترین operating system در دنیا است. لینوکس با داشتن ورژن کاملی از نرم افزارهای مبتنی بر وب مانند موزیلا فایرفاکس و گوگل کروم، بسیاری از نیازهای یک کاربر معمولی را برطرف می‌کند. برندهای مختلفی از لپ تاپ هستند که از لینوکس بهره گرفته‌اند و یا حتی می‌توانید آنرا بر روی لپ تاپ خود نصب کنید. البته پیش از نصب دقت کنید که آیا سخت افزار سیستم شما با لینوکس سازگار خواهد بود یا خیر.

linux معمولاً توسط خوره های برنامه نویسی و حرفه‌ای ها استفاده می‌شود. البته این بدین معنا نیست که یک کاربر ساده قادر به استفاده از آن نیست. محیط گرافیکی آن، معمولاً شامل یک رابط گرافیکی ساده برای تعامل راحت با کاربر هستند و به شرط انتخاب operating system مناسب، همه می‌توانند از آن بهره ببرند.

از مزایای استفاده از لینوکس میتوان به دسترسی به نرم افزارهای متن‌باز، راحتی و امنیت (از جهت بدافزارها و ویروس ها) اشاره کرد. در نتیجه اگر به دنبال یک محیط امن و قابل اطمینان هستید، linux میتواند انتخاب مناسبی باشد.

اندروید Android

سیستم عامل اندروید، پرکاربرد ترین سیستم در میان تلفن های همراه می‌باشد. اما این operating system چه ارتباطی با کامپیوتر و یا لپ تاپ دارد؟ درواقع برخی از سازندگان، سعی دارند که سیستم های اندروید را به سیستم های کامپیوتری نیز تبدیل کنند. به عنوان مثال، اگر تبلت های شرکت ایسوس را به یک کیبورد مناسب متصل کنید، عملاً یک لپ تاپ با سیستم اندروید خواهید داشت.

البته عملکرد و سخت افزار و نرم افزار تبلت یا آی‌پد با کامپیوتر بسیار متفاوت است. پس نباید توقع داشت که با وصل کردن تنها یک کیبورد به آنها، تبدیل به کامپیوتر قدرتمند با قابلیت اجرای نرم افزارهای دسکتاپ یا چندین operating system هستند. از طرف دیگر، پروژه هایی مانند ریمیکس (Remix OS) نیز مطرح شده که اندروید را مستقیماً بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی، نصب می‌کنند.

داشتن operating system اندروید بر روی کامپیوتر می‌تواند تجربه ای جالب باشد. همچنین امکانات بیشتری را نسبت به یک تبلت ساده به همراه یک کیبورد، در اختیار کاربر قرار میدهد. اگر به محیط android عادت دارید و با آن احساس راحتی می‌کنید، می توانید یکی از دو روش فوق را انتخاب نمایید.