بررسی تخصصی داریا باند 2 (بخش دوم)

Kalaye Digital Kalaye Digital Kalaye Digital · 13 ساعت پیش · خواندن 8 دقیقه

داریا باند ۲ نسبت به مدل ناموفق سال گذشته، پیشرفت‌های بسیاری داشته است؛ اما آیا این بهبودها برای جلب اعتماد کاربران ایرانی کافی هستند؟

عملکرد داریا باند ۲:‌ در حدواندازه‌ی هم‌رده‌ها

داریا باند ۲ از تراشه‌‌ی MediaTek Dimensity 8350 استفاده می‌کند که با لیتوگرافی بهبودیافته‌ی ۵ نانومتری TSMC تولید می‌شود و شباهت زیادی به تراشه‌ی Dimensity 8300-Ultra به‌کاررفته در پوکو ایکس ۶ پرو دارد؛ بنابراین، حداقل روی کاغذ می‌توان احتمال داد که عملکرد باند ۲ در حدواندازه‌های میان‌رده‌ی محبوب پوکو باشد.

عملکرد داریا باند ۲ در برابر رقبا
محصول/بنچمارکتراشهSpeedometer 2.0

GeekBench 6

GFXBench

تجربه‌ی وب‌گردیتوان محاسباتی GPUتوان محاسباتی CPUشبیه‌ساز بازی

Vulkan/Metal

Single/Multi

Aztec Ruins

Onscreen/1440p

Vulkan/Metal

داریا bond II

Dimensity 8350

۲۳۲

۸۰۳۹

۱۳۲۷

۳۸۹۱

۵۸

۴۹

پوکو X6 پرو

(Performance Mode)

Dimensity 8300-Ultra

۱۶۷

۴۸۷۹

۱۳۹۷

۴۳۹۳

۶۳

۵۲

گلکسی A55

Exynos 1480

۱۰۵

۴۱۴۵

۱۱۷۰

۳۴۸۲

۲۷

۱۹

ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس

Dimensity 7200-Ultra

۸۸٫۳

۳۵۶۵

۱۲۴۳

۲۸۲۷

۲۶

۲۲

ناتینگ فون 2

Snapdragon 8+ Gen 1

۱۵۵

۶۷۴۶

۱۴۱۶

۳۹۵۹

۶۰

۵۱

ناتینگ فون 2a

Dimensity 7200 Pro

۱۹٫۶۸

۳۳۶۹

۱۱۳۴

۲۶۲۲

۳۳

۲۱

پوکو F5

Snapdragon 7+ Gen 2

۷۵٫۸

۳۳۶۳

۱۶۰۴

۴۲۷۸

۴۸

۳۶

 

بااجرای تست‌هایی که طبق روال همیشه در زومیت انجام می‌دهیم، داریا باند ۲ روی کاغذ در عملکردهای چندهسته‌ای و تک‌هسته‌ای اختلاف چشمگیری با پوکو ایکس ۶ پرو نداشت. در عملکرد تک‌هسته‌ای که به‌طور مستقیم بر کاربری روزمره تأثیر می‌گذارد، پوکو تنها ۵ درصد از داریا عملکرد بهتری ارائه داد و در عملکرد چندهسته‌ای این برتری به ۱۳ درصد رسید. در تجربه‌ی وبگردی داریا توانست با برتری حدودا ۳۰ درصدی، از رقیبش پیشی بگیرد.

برتری بزرگ گوشی داریا باند ۲ در بخش پردازش‌های محاسباتی GPU-محور رقم می‌خورد؛ جایی‌که باند ۲ با برتری حدود ۶۵درصدی، گوشی قدرتمند پوکو ایکس ۶ پرو را به حاشیه می‌راند که احتمال می‌دهیم آن را مدیون رم ۱۲ گیگابایتی‌اش باشد. در تست شبیه‌ساز بازی، باز هم اختلاف‌ها قابل چشم‌پوشی هستند.

بااینکه در گوشی‌های میان‌رده، پایداری عملکرد و سیستم خنک‌کننده، موضوعیت چندانی ندارند (به‌خاطر قدرت پردازشی محدودتر پردازنده درمقایسه‌با پردازنده‌های پرچمدار)، اما در این مورد به‌خصوص، نگاهی به نتیجه‌ی تست استرس طولانی‌مدت، می‌تواند درک خوبی از وضعیت پایداری گوشی به‌دست دهد و بدانیم که کاربر چقدر می‌تواند در تسک‌های روزمره‌ی پرفشار، روی گوشی داریا حساب کند.

در آزمون پایداری عملکرد، داریا باند ۲ آزمون را با امتیاز بالاتری نسبت به پوکو ایکس ۶ پرو شروع کرد؛ اما افت بیشتری را هم تجربه می‌کند (۳۰ درصد افت عملکرد در دور پایانی آزمون نسبت‌به دور اول آزمون). در سوی دیگر، پوکو ایکس ۶ پرو باوجود کسب امتیاز کمتر در دور ابتدایی، افت عملکرد کمتری هم دارد (حدودا ۱۵ درصد) و امتیاز نهایی تقریبا مشابهی با گوشی داریا کسب می‌کند.

از نظر پایداری عملکرد در اجرای تست استرس، گوشی پوکو با پایداری ۸۴٫۵ درصد، بهتر ظاهر می‌شود و گوشی داریا با پایداری حدودا ۷۰ درصدی، بااینکه از نظر رقابتی دست پایین‌تر را دارد، اما عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌کند.


در اجرای بازی‌ها، مطابق انتظار پوکو ایکس ۶ پرو حرف اول را می‌زند و با ثبت نرخ فریم میانگین ۵۹ فریم‌برثانیه در اجرای بازی چالش‌برانگیز و سنگین Genshin Impact با بالاترین تنظیمات گرافیکی جای هیچ حرفی باقی نمی‌گذارد؛ اما عملکرد داریا در اجرای بازی با همین تنظیمات گرافیکی ناامیدکننده است و در حین اجرای بازی افت فریم شدیدی را تجربه می‌کند. بااین‌حال، عملکرد هردو گوشی در مدیریت‌ دما معقول و بین ۴۲ تا ۴۳ درجه‌ی سلسیوس در نوسان است.


باتوجه به عملکرد نامطلوب گوشی در اجرای بازی سنگین Genshin Impact، تصمیم گرفتیم عملکرد آن را با بازی Call of Duty Warzone نیز بسنجیم. خوشبختانه گوشی توانست بدون افت فریم؛ البته در تنظیمات گرافیکی پایین، بازی را اجرا کرده و افزایش دمای محسوسی را نیز تجربه نکند.

باند ۲ درست‌مانند مدل سال گذشته، تنها در یک نسخه عرضه شده‌؛ اما این‌بار فضای ذخیره‌سازی را به ۵۱۲ گیگابایت و رم به ۱۲ گیگابایت افزایش یافته است. داریا درمورد نوع تراشه‌ی فضای ذخیره‌سازی صحبت نمی‌کند؛ اما با توجه به نتیجه‌ی بنچمارک‌ها و نوع فضای ذخیره‌سازی پوکو ایکس ۶ پرو، به‌نظر می‌‌‌رسد که از نوع UFS 4.0 باشد.

سرعت فضای ذخیره‌سازی داریا باند ۲ در برابر رقبا
مدل گوشینرخ خواندن ترتیبینرخ نوشتن ترتیبی

داریا bond II

۲۵۳۴ مگابایت‌برثانیه۱۲۲۱ مگابایت‌برثانیه

پوکو X6 پرو

۳۰۱۱ مگابایت‌برثانیه۱۲۱۳ مگابایت‌برثانیه

 

داریا باند ۲ با افزایش ۳۰۰میلی‌آمپرساعتی ظرفیت باتری، اکنون از باتری ۵۰۰۰میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند تا خود را به استاندارد گوشی‌های میان‌رده برساند. شارژ سریع ۶۶واتی بدون تغییر باقی مانده است و کماکان از آداپتور در محتویات جعبه خبری نیست؛ البته داریا تحت عنوان جشنواره، به‌همراه گوشی شارژر ۶۶واتی نیز ارسال می‌کند. شاید بد نبود داریا به‌جای قرار دادن هدفون سیمی و تبدیل جک ۳٫۵میلی‌متری به تایپ سی، شارژر را در جعبه‌ی محصولش می‌گنجاند.

پشتیبانی از شارژ بی‌سیم ۱۵واتی یکی از معدود قابلیت‌هایی است که داریا باند ۲ را از برخی میان‌رده‌های بازار متمایز می‌کند. طبق ادعای داریا درصورت استفاده از شارژر بی‌سیم، گوشی در مدت‌زمان ۳ ساعت و درصورت استفاده از شارژر ۶۶ واتی، در مدت‌زمان ۴۷ دقیقه به‌طور کامل شارژ خواهد شد.

عمر باتری داریا باند ۲ دربرابر رقبا
محصول/بنچمارکنمایشگرباتریپخش ویدیوکاربری روزمره
ابعاد، وضوح و نرخ نوسازیمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعت
داریا bond II

۶٫۶۷ اینچ

۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۶:۴۰

۱۳:۵۹

پوکو X6 پرو

۶٫۶۷ اینچ

۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل

۵۰۰۰

۲۰:۰۰

۱۲:۳۵

گلکسی A55

۶٫۶ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۲۹:۴۴

۱۳:۴۸

ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس

۶٫۶۷ اینچ

۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۴:۳۰

۱۰:۵۲

ناتینگ فون 2

۶٫۷ اینچ

۲۴۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۷۰۰

۲۵:۵۰

۱۴:۵۸

ناتینگ فون 2a

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

--

۱۵:۱۸

پوکو F5

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۳۴:۵۰

۱۲:۵۵

 

در تست شارژدهی در کاربری روزمره با شرایط استاندارد زومیت، داریا باند ۲ توانست حدودا ۱۴ ساعت شارژدهی داشته باشد و در مقایسه‌با رقبای مستقیمش پوکو ایکس ۶ پرو، گلکسی A55 و ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس در جایگاه بالاتری قرار بگیرد. در تست پخش ویدیو، باند ۲ با شارژدهی حدود ۱۶ ساعت و ۴۰ دقیقه رکورد نسبتا خوبی از خود به‌جای گذاشت؛ البته نه درمقایسه‌با پوکو ایکس ۶ پرو. باتوجه به ادعاهای مدیاتک درمورد کاهش ۱۰ درصدی مصرف توان در تراشه‌ی جدیدش، این اعداد و ارقام کاملا معقول به‌نظر می‌رسند.

 

دوربین داریا باند ۲:‌ کاملا معمولی با ادعاهای بزرگ

داریا از باند ۲ به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین بخش‌های گوشی یاد می‌کند. این شرکت ادعا می‌کند که با تکیه‌بر «دوربین‌های متعدد و هوش مصنوعی»، گوشی جدیدش را تحت عنوان Camera Phone به بازار عرضه کرده که حقیقتاً ادعای بزرگی است و مرا یاد عنوان بررسی زومیت از نسخه‌ی اول داریا باند می‌اندازد: «ادعاهای بزرگ، نگرانی‌های بزرگ‌تر!»

مجموعه‌ی دوربین داریا باند ۲ که مشخصاتش را در جدول زیر مشاهده می‌کنید، پیشرفت‌های خوبی همچون جایگزینی حسگر ماکرو با تله‌فوتو به خود می‌بیند؛ بدین‌ترتیب، دوربین سه‌گانه‌ی باند ۲ حالا سه ماژول واید، اولتراواید و تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی سه‌برابری را شامل می‌شود. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی نسل گذشته نیز حالا با نمونه‌ای ۵۰مگاپیکسلی جایگزین شده است.

دوربین  حسگرلنز
دوربین واید (اصلی)

۵۰ مگاپیکسل 

ابعاد 1/1.56 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتر

فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF)

فیلم‌برداری 4K@30/60

۲۴ میلی‌متر

دیافراگم

f/1.88

لرزش‌گیر اپتیکال

دوربین اولتراواید

۸ مگاپیکسل

ابعاد 1/4 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتر

زاویه دید ۱۲۰ درجه

دیافراگم f/2.2

فاقد لرزش‌گیر

دوربین تله‌فوتو

۸ مگاپیکسل

بزرگ‌نمایی ۳ برابری

دیافراگم f/2.4

لرزش‌گیر اپتیکال

بزرگنمایی هیبریدی ۳۰ برابری

دوربین سلفی

۵۰ مگاپیکسل

ابعاد 1/3.06 اینچ

پیکسل‌های ۱ میکرومتری

فیلم‌برداری 4K@30/60

۲۵ میلی‌متر

دیافراگم f/2.4

 

باتوجه به محدوده‌ی قیمتی یکسان داریا باند ۲ و پوکو ایکس ۶ پرو، در بخش دوربین هم می‌توانیم دو محصول را در مقابل یکدیگر قرار دهیم تا معیاری برای سنجش کیفیت عکس‌های به‌ثبت رسیده داشته باشیم.

در نمونه‌عکس‌های دوربین اصلی، پوکو تقریباً در تمام سناریوها رنگ‌ها را واقعی‌تر بازسازی می‌کند؛ درحالی‌که داریا رنگ‌ها را گرم‌تر و با کنتراست بیشتری به‌ثبت می‌رساند.

در تصویر زیر، هیچ‌یک از دو گوشی نمی‌توانند نقطه‌ی تعادل بین حفظ جزئیات و حذف نویز را بیابند؛ بنابراین مشاهده می‌کنیم که عکس داریا بیش‌ازحد شارپ و با نویز و جزئيات ساختگی همراه شده و در سوی دیگر پوکو ایکس ۶ پرو عکسی بسیار سافت با جزئیات اندک تحویل داده است.

در شرایط نوری چالش‌برانگیز نیز پوکو از نظر واقع‌گرایی رنگ‌ها برتری قابل توجهی دارد؛ اما در نورپردازی و درست به‌تصویر کشیدن سایه‌ها به‌هیچ‌وجه خوب عمل نمی‌کند. گوشی داریا در این سناریو، رنگ‌ها را بسیار اشباع به‌ثبت رسانده؛ به‌طوری که به شکل محسوسی از واقعیت فاصله دارد؛ اما در عوض، نورپردازی و حفظ تعادل نقاط سایه‌روشن عکس را به‌خوبی به‌ انجام رسانده است.

در مورد عکس‌های داریا باند ۲ در تاریکی باید به اکسپوژر اغراق‌شده‌ی آن اشاره کنم که باعث می‌شود متوجه نشوید عکس‌ها واقعا در شرایط نوری چالشی گرفته شده‌اند؛ این موضوع به‌خصوص درمقایسه‌با عکس‌های پوکو ایکس ۶ پرو مشهودتر هم می‌شود. عکس‌های زیر در استودیوی زومیت و نور بسیار کم گرفته شده‌اند؛ اما نورپردازی بیش‌ازحد گوشی داریا، باعث شده است عکس‌ها هیچ دیدی از شرایط نوری واقعی محیط به‌دست ندهند.

در عکس پرتره‌ای که با دوربین اصلی داریا به‌ثبت رسانده‌ایم نیز گرم‌تر بودن رنگ‌ها به‌وضوح مشهود است و عکس پوکو رنگ‌ها را به‌صورت خنثی‌تری به‌ثبت می‌رساند. ضمن اینکه در عکس پرتره‌ی پوکو، دوربین فوکوس بهتری روی سوژه انجام داده و به‌اصطلاح جداسازی سوژه از پس‌زمینه، بهتر انجام شده است.

مطابق انتظار، هر دو گوشی در عکس‌های اولتراواید، از نظر ثبت جزئیات در یک حدواندازه عمل می‌کنند؛ اما می‌توان گفت در زمینه‌ی گستره دینامیکی، پوکو در برخی سناریوها می‌تواند تعادل بهتری بین نقاط سایه‌روشن تصویر برقرار کند.

دوربین تله‌فوتوی گوشی رنگ‌ها را خوش رنگ‌ولعاب ثبت می‌کند؛ اما نه از نظر جزئیات، نه گستره‌ی دینامیکی رضایت‌بخش عمل نمی‌کند. عکس پرتره با دوربین تله‌فوتو هم چندان دلچسب نیست و همان‌طور که در پرتره‌ی بهزاد مرعشیان مشاهده می‌کنید، سافت‌شدن بیش‌ازحد پوست سوژه و سایر بافت‌ها، موجب غیرواقعی شدن عکس می‌شود.

داریا باند ۲ ارزش خرید دارد؟

پیشرفت داریا باند ۲ در برخی زمینه‌ها همچون طراحی و عملکرد، قابل انکار نیست. این گوشی نیمه‌ایرانی برخلاف نسل گذشته‌اش که تاب و توان رقابت با رقبا را نداشت، امسال می‌تواند در برخی زمینه‌ها پابه‌پای دستگاه‌های هم‌قیمت قدم بردارد و «احتمالاً» دیدگاه‌های منفی کمتری را به‌خود جلب کند یا دست‌کم، برخی از نظرات منفی گذشته را خنثی کند.

باوجود پیشرفت‌های باند ۲، در بازه‌ی قیمتی این گوشی، دستگاه‌هایی همچون پوکو ایکس ۶ پرو، گلکسی A55، ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس و حتی ناتینگ‌فون ۲ انتخاب مناسب‌تری هستند.

سیاست به‌روزرسانی ضعیف، آینده‌ی مبهم سری گوشی‌های داریا، بی‌اعتمادی کاربر و نگرانی‌ها بر سر موضوع بحث‌برانگیز بومی‌سازی که ریشه در خاطرات تلخ صنعت خودرو و لوازم خانگی دارد، از جمله‌ی عوامل روی‌گردانی کاربران از گوشی‌های ایرانی همچون داریا باند و تمایل‌نداشتن ما به پیشنهاد دادن چنین گوشی‌هایی است؛ شاید ۵ سال بعد و در شرایطی‌که کماکان برندهای نام‌آشنای خارجی هم در بازار حاضر هستند، «جمع‌بندی بررسی داریا باند ۷» را به‌گونه‌ی دیگری تمام کنیم.