بررسی تخصصی سامسونگ A36 (بخش اول )

Kalaye Digital Kalaye Digital Kalaye Digital · 1404/2/16 11:11 · خواندن 7 دقیقه

گلکسی A36 با طراحی به‌روز، نرم‌افزار روان، پشتیبانی بلندمدت و تراشه‌ی جدید آمده تا بازار میان‌رده‌ها را به‌سلطه درآورد؛ اما رقبای قدری در کمین دارد.

سامسونگ که زمانی بازیگر اصلی بازار میان‌رده‌ها بوده، حالا خود را در میانه‌ی میدان نبرد با رقبایی تمام‌عیار می‌بیند که حفظ جایگاهش را منوط به تلاش مضاعف و استراتژی‌های دقیق می‌کند؛ شرایط بازار به‌گونه‌ای تغییر یافته است که خریداران گوشی میان‌رده، به‌دنبال تجربه‌ای نزدیک به پرچم‌داران با هزینه‌ی کمتر هستند؛ میان‌رده‌ها دیگر صرفاً گزینه‌ای ناگزیر برای افرادی با بودجه‌ی محدود نیستند.

کره‌ای‌ها سال گذشته با گلکسی A35 ثابت کردند که با ترکیبی از طراحی به‌روز، عملکرد باثبات و تجربه‌ی کاربری دلنشین می‌توان دل مخاطبان را به‌دست آورد. حالا گلکسی A36 با ظاهر آراسته‌تر و نرم‌افزار به‌روزتر و قابلیت‌های هوش مصنوعی از راه رسیده است تا موفقیت سال گذشته را تکرار کند؛ اما آیا در بازاری که رقبایی با سخت‌افزار قوی‌تر و قیمت مشابه قد علم کرده‌اند، چنین بهبودهایی کافی خواهند بود؟

گلکسی A36 با برچسب قیمتی بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد؛ جایی که میان‌رده‌ی قدرتمندی مثل پوکو X7 پرو با تمرکز جدی بر عملکرد و حتی گلکسی A56 حضور دارند؛ در چنین شرایطی، آیا A36 می‌تواند یکی از گزینه‌های خریداران باشد؟ برای پاسخ به این سوال تا انتهای بررسی گلکسی A36 همراه من باشید.

طراحی؛ تغییرات کوچک، تأثیرات ملموس

اجازه بدهید بررسی را از ظاهر نسبتاً متفاوت گلکسی A36 شروع کنیم؛ ظاهری که با اعمال یک‌سری تغییرات ‌کم‌وبیش جزئی، حس‌وحال بهتری نسبت به نسل گذشته دارد تا جایی که می‌توان با اغماض آن را خوش‌دست‌تر از نسل قبل به‌حساب آورد. سامسونگ در گلکسی A36 یکی از مشکلات اساسی نسل قبل یعنی وزن زیاد را برطرف کرده؛ باوجود شیشه‌ای بودن پنل پشتی، حالا گلکسی A36 حدود ۱۴ گرم سبک‌تر شده است.

اصلی‌ترین دلیل سبک‌تر شدن گوشی، کاهش ضخامت و باریک‌تر شدن آن است؛ به‌لطف قدم مثبت سامسونگ در جهت کاهش ضخامت تمام گوشی‌هایش اعم از اقتصادی و میان‌رده، گلکسی A36 بدون قربانی‌شدن ظرفیت باتری از ۸٫۴ به تنها ۷٫۲ میلی‌متر رسیده و اکنون شکل‌وشمایل مدرن‌تری دارد؛ هرچند که براثر افزایش ۱٫۲ میلی‌متری ارتفاع و بزرگ‌تر شدن نمایشگر همچنان نمی‌توانیم گلکسی A36 را کاملا «خوش‌دست» به‌حساب بیاوریم.

شاید خیلی‌ها معتقد باشند که گلکسی A36 تغییر زیادی نکرده و ظاهرش را هنوز نمی‌توان متفاوت از قبل دانست؛ اما به‌عقیده‌ی من همین‌که سامسونگ پس از سال‌ها دوباره تصمیم گرفته ماژول دوربین گوشی‌هایش را کپسولی طراحی کند، اتفاق مسرت‌بخشی است. این طراحی در گوشی‌های قدیمی‌تر سامسونگ نیز به‌کاررفته بود و ایده‌‌ی تازه‌ای به‌حساب نمی‌آید؛ اما دست‌کم باعث می‌شود تا پشت گوشی به کسالت و یکنواختی قبل نباشد.

ماژول دوربین گلکسی A36 زیبا است؛ اما هنوز جای کار دارد

مجموعه دوربین گلکسی A36 اکنون با حلقه‌ای فلزی محافظت می‌شود و تا زمانی که گوشی را در دست نگیرید و براندازش نکنید، احتمالاً حس خوبی به آن خواهید داشت؛ اما وقتی گوشی را در دست بگیرید و دقیق‌تر به برآمدگی دوربین‌ها نگاه کنید، متوجه دو نکته‌ی منفی خواهید شد: برآمدگی بیش‌ازحد آن باعث می‌شود گوشی با قرارگرفتن روی سطوح صاف، به‌شدت لق بخورد؛ از سوی دیگر، فضای خالی بین حلقه‌ی فلزی و قسمت زیرین ماژول‌های دوربین، کاملا مستعد جذب گردوغبار است.

گلکسی A36 در رنگ‌بندی مشکی، ارغوانی، لیمویی و سفید عرضه می‌شود؛‌ رنگ مشکی گوشی که برای بررسی در اختیار ما قرار داشت، لکه‌ها را جذب می‌کرد؛ اما احتمالاً در نسخه‌‌های روشن‌تر، این موضوع کمتر به‌چشم بیاید. A36 بدنه‌ی خوش‌ساختی دارد و به‌موجب همین خوش‌ساخت‌بودن، توانسته است استاندارد IP67 را دریافت کند. پنل پشت گوشی نیز همچون نمایشگر با +Gorilla Glass Victus محافظت می‌شود.

 

نمایشگر؛ دقیق‌تر از همیشه

پیش‌تر اشاره کردم که سامسونگ موفق شده نمایشگر بزرگ‌تری را در گلکسی A36 جای دهد؛ نمایشگری ۶٫۷ اینچی از نوع OLED که اکنون بخش بیشتری از نمای جلوی گوشی را به‌خود اختصاص داده است؛ هرچند حاشیه‌های صفحه‌نمایش، به‌ویژه در لبه‌ی پایینی، کماکان مشهود هستند.

در شرایطی که نرخ نوسازی نمایشگر گلکسی A56 نیز همچنان به ۶۰ و ۱۲۰ هرتز محدود است، تعجبی ندارد که در گلکسی A36 نیز شاهد چنین محدودیتی باشیم. برای مقایسه بد نیست بدانید که ردمی نوت ۱۴ پرو 5G که رقیب مستقیم A36 به‌حساب می‌آید، نرخ نوسازی متغیر دارد و می‌تواند بسته به محتوای نمایش داده شده، آن را تغییر دهد؛ اما نمایشگر A36 تنها می‌تواند هنگام بیکارماندن (Idle) صفحه، نرخ نوسازی را به ۶۰ هرتز کاهش دهد.

عملکرد نمایشگر گلکسی A36 دربرابر رقبا
محصول/آزمایشحداقل روشناییحداکثر روشنایینسبت کنتراست

sRGB

DCI P3

دستی

خودکار

موضعیپوششمیانگین خطاپوششمیانگین خطا
گلکسی A36

۱٫۸

۵۶۰

۲۰۰۰

 ۹۹٫۹

۱٫۵

۹۶٫۹

۲٫۸

گلکسی A35

۱٫۶

۵۹۰

۱۹۰۰

۹۸٫۸

۳٫۹

۸۶٫۲

۳٫۴

ردمی نوت ۱۴ پرو (5G)

۱٫۷۸

۵۹۵

۲۰۰۰

۱۰۰

۳٫۱

۱۰۰

۳

پوکو X7 پرو

۱٫۷۸

۹۷۹

۲۸۵۰

۱۰۰

۲٫۸

۱۰۰

۳٫۵

گلکسی A55

۱٫۵

۵۹۰

۱۵۰۰

۹۹٫۷

۲٫۴

۸۲٫۸

۳٫۸

ناتینگ فون 2a

۲

۸۳۵

۱۲۵۴

۹۹٫۲

۲٫۳

۹۱٫۴

۲٫۷

گلکسی A56

۲٫۰۵

۵۵۰

۲۰۳۰

۹۹٫۸

۰٫۹

۹۴٫۲

۳

 

گلکسی A36 از نظر روشنایی عملکرد قابل‌قبولی دارد و می‌تواند در سطح گلکسی A56 ظاهر شود. در تست‌های ما حداکثر روشنایی در حالت خودکار حتی از ادعای ۱۲۰۰ نیتی سامسونگ نیز فراتر رفت و به ۱۳۷۲ نیت رسید. وقتی بیشترین روشنایی هنگام پخش محتوای HDR را اندازه گرفتیم، به عدد ۲۰۰۰ نیت دست یافتیم که برای یک گوشی میان‌رده کاملا کافی و البته، کارراه‌انداز به‌نظر می‌رسد.

نمایشگر A36 رنگ‌ها را نیز با دقتی چشم‌نواز به‌تصویر می‌کشد. این پیشرفت جایی خودش را نشان می‌دهد که نمایشگر علاوه‌بر پوشش کامل فضای رنگی sRGB، فضای DCI-P3 را نیز به‌طور گسترده‌تری پوشش می‌دهد. در هردو پروفایل رنگی، میزان خطای رنگی اندازه‌گیری‌شده پایین‌تر از نسل گذشته است؛ دقیق‌ترین رنگ‌ها نیز در فضای رنگی sRGB و پروفایل Natural تولید می‌شوند.

طبق انتظار، رنگ‌ها در پروفایل Vivid تمایل به سردی دارند. ناگفته نماند که پوشش‌ مطلوب‌ فضای DCI-P3 و میزان خطای رنگی کمتر در پروفایل مذکور، پس از تنظیم غلظت رنگ پروفایل از طریق گزینه‌ی Vividness در منوی تنظیمات نمایشگر میسر شد؛ قابلیتی که تقریبا از یک سال پیش به‌صورت نرم‌افزاری به گوشی‌های سامسونگ اضافه شده است. سامسونگ می‌گوید نمایشگر گوشی با دریافت گواهی Eye Care، مقدار نور آبی مضر را کاهش می‌دهد تا فشار کمتری به‌چشم‌های کاربر وارد شود.

کیفیت صدای اسپیکرهای استریوی گلکسی A36 در مجموع رضایت‌بخش است؛ این اسپیکرها با ترکیب متداول (اسپیکر اصلی در بخش پایین فریم و اسپیکر مکالمه به‌عنوان اسپیکر دوم) ایفای نقش می‌کنند. صدا با حجم خوبی تولید می‌شود، صدای خواننده واضح و شفاف به‌گوش می‌رسد، باس صدا، عمق مناسبی دارد و صداهای زیر نیز با جزئیات نسبتاً مطلوبی بازتولید می‌شوند.

 

عملکرد و شارژدهی گلکسی A36؛ کوالکام به جای اگزینوس

میان‌رده‌های سامسونگ را عمدتاً با تراشه‌های اگزینوس می‌شناسیم؛ تراشه‌هایی که طی سال‌ها قلب تپنده‌ی گوشی‌های این برند، به‌خصوص میان‌رده‌های سری A بوده‌اند و حتی در گوشی‌های گلکسی A56 و گلکسی A26 نیز به‌کار رفته‌اند؛ اما سامسونگ اکنون در گلکسی A36 مسیر متفاوتی را پیش گرفته و به‌جای اگزینوس، سراغ تراشه‌ی اسنپدراگون ۶ نسل ۳ رفته است.

اولین و شاید اصلی‌ترین دلیل مهاجرت سامسونگ از اگزینوس به اسنپدراگون در A36 می‌تواند محدودیت در استفاده‌ی تراشه‌های پیشرفته‌تر باشد. به‌نظر می‌رسد استفاده از اگزینوس 1480 در گلکسی A55 و اگزینوس 1580 در گلکسی A56، راهی به‌جز استفاده از تراشه‌ی کوالکام در گلکسی A36 برای سامسونگ باقی نمی‌گذارد؛ البته بهبود عملکرد و کارایی نیز می‌توانست دلیل دیگر سامسونگ برای این‌کار باشد؛ اما پیشرفت نسلی ناچیز گلکسی A36 چنین فرضیه‌ای را رد می‌کند.

عملکرد گلکسی A36 در برابر رقبا
محصول/بنچمارکتراشه

Speedometer 2.1

GeekBench 6

GFXBench

تجربه‌ی وب‌گردیتوان محاسباتی GPUتوان محاسباتی CPUشبیه‌ساز بازی

Vulkan/Metal

Single/Multi

Aztec Ruins

Onscreen/1440p

Vulkan/Metal

گلکسی A36

Snapdragon 6 Gen 3

۱۱۶

۳۵۳۹

۱۰۱۲

۲۹۳۹

۲۲

۱۶

گلکسی A35

Exynos 1380

۷۲

۳۰۲۱

۱۰۲۷

۲۹۵۰

۲۰

۱۳

ردمی نوت ۱۴ پرو (5G)

Dimensity 7300 Ultra

۱۲۶

۲۵۰۸

۱۰۳۰

۲۸۹۴

۱۷

۱۵

پوکو X7 پرو

Dimensity 8400-Ultra

۱۹۲

۱۲۸۰۶

۱۶۰۴

۶۱۷۹

۷۸

۵۸

گلکسی A55

Exynos 1480

۱۰۵

۴۱۴۵

۱۱۷۰

۳۴۸۲

۲۴

۱۹

ناتینگ فون 2a

Dimensity 7200 Pro

--

۳۳۶۹

۱۱۳۴

۲۶۲۲

۳۳

۲۱

گلکسی A56

Exynos 1580

۱۹۴

۶۸۱۲

۱۳۵۷

۳۸۶۷

۳۵

۲۶

 

اگر بخواهیم عملکرد گوشی را با اعداد و ارقام بسنجیم، در بنچمارک‌ تک‌هسته‌ای که به‌طور مستقیم بر کاربری روزمره تأثیر می‌گذارد، هیچ‌گونه پیشرفتی درمقایسه‌با نسل قبل مشاهده نمی‌شود و در بنچمارک‌های چندهسته‌ای نیز پیشرفت خاصی نسبت به A35 به دست نمی‌آید؛ اما در پردازش‌های محاسباتی GPU-محور شاهد پیشرفتی ۱۷ درصدی هستیم که بهبود قابل‌توجهی محسوب می‌شود.

سامسونگ می‌گوید محفظه‌بخار گلکسی A36 را تا ۱۵ درصد بزرگ‌تر طراحی کرده است تا در پردازش‌های سنگین نیز حرارت بالا موجب افت عملکرد نشود. خوشبختانه گوشی هنگام پردازش و اجرای بازی‌های نه‌چندان سنگین و گرافیکی مانند کال آو دیوتی نیز با چالش خاصی مواجه نبود و توانست با تنظیمات گرافیکی High نرخ ثابت ۶۰ فریم‌برثانیه را در طول بازی حفظ کند. به‌لطف محفظه‌ی بخار بهبودیافته، گرمای چندانی را نیز حین اجرای بازی تجربه نکردیم.

باتوجه به بازه‌ی قیمتی گلکسی A36 اگر نسخه‌ی 5G ردمی نوت ۱۴ پرو با تراشه‌ی دیمنسیتی 7300 Ultra را رقیبی برای آن در نظر بگیریم، گلکسی A36 به‌غیر از عملکرد تک‌هسته‌ای تقریبا یکسان، در سایر زمینه‌ها دست بالاتر را دارد. مقایسه‌ی عملکرد گوشی با میان‌رده‌های مطرح و هم‌قیمت در بازار ایران را می‌توانید در جدول ببینید؛ اما حالا که صحبت از محدوده‌ی قیمتی به‌میان آمد، بد نیست اشاره کنم که فاصله‌ی عملکردی گلکسی A36 با یکی از مهم‌ترین رقبای هم‌قیمت یعنی پوکو ایکس ۷ پرو در بنچمارک‌ها به‌قدری چشمگیر است که هرگونه مقایسه‌ای را از موضوعیت خارج می‌کند.